Mannenklank Glanerbrug

Werd opgericht op 27 januari 1951, toen onder de naam Christelijk Mannenkoor Glanerbrug. Het koor heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd en is al jaren een graag geziene gast bij charitatieve instellingen, concerten van andere verenigingen en op uitnodiging bij kerkdiensten. Daarnaast gaat Mannenklank Glanerbrug graag competitieve uitdagingen aan en wedijvert men met andere koren tijdens festivals en zangersdagen.

Eigen gezicht.
In de wereld van mannenkoren vaart Mannenklank Glanerbrug een duidelijke eigen koers. Dit uit zich niet alleen in het vernieuwende repertoire dat alle leeftijdsgroepen aanspreekt, maar ook in de keuze voor een opvallende eigen stijl. Daar waar veel mannenkoren zingen in een smoking met overhemd en strik, kiest Mannenklank Glanerbrug voor een eigentijds Italiaans maatkostuum met bijbehorende stropdas. Ook onderscheidt het koor zich met het streven om alleen tijdens de repetities gebruik te maken van bladmuziek en niet bij optredens.

Gezelligheid.
Mannenklank Glanerbrug hecht veel waarde aan een evenwichtige mix tussen in- en ontspanning. Regelmatig worden er dan ook diverse gezellige activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan rommelmarkten, uitstapjes, feestavonden, kerstbroodmaaltijden, fietstochten en flashmobs. Deze uitjes zorgen voor de nodige ontspanning en dragen bij aan een hoge moraal en hechte vriendschapsband tussen de leden.

Jeugd heeft de toekomst.
Hoewel het koor inmiddels al meer dan 60 jaar bestaat, ligt de gemiddelde leeftijd van de leden beduidend lager. Mannenklank Glanerbrug wil dit graag in stand houden en stimuleert de aanwas van nieuwe leden (25 tot 55 jaar) met een voor jongeren zeer aansprekend repertoire. Ervaren zangers (ter beoordeling van de dirigent)tot 65 jaar zijn natuurlijk ook van harte welkom. In de diverse commissies van het koor zijn actieve jonge mensen te vinden. Er liggen dan ook voldoende mogelijkheden voor nieuwe leden om actief mee te denken en eventueel zelfs te besturen.

Kwaliteit.
Binnen Mannenklank Glanerbrug wordt er gestreefd naar een zo hoog mogelijk muzikaal niveau, maar desondanks wordt er veel aandacht geschonken aan de haalbaarheid van de in te studeren werken  voor alle zangers. Zo kan iedereen genieten van het zingen, ongeacht zijn niveau. Nieuwe leden krijgen bovendien koorscholing aangeboden en een persoonlijk begeleider die hen helpt snel zelfstandig de juiste noten te zingen. Deze laagdrempelige sfeer binnen het koor zorgt ervoor dat samen zingen voor iedereen leuk en toegankelijk wordt.

Toegankelijk.
Belangstellenden zijn van harte welkom om op maandagavond eens een van onze repetities te bezoeken. Hier zullen zij worden verwelkomd door een bestuurslid en op hun gemak kunnen praten onder het genot van een kop koffie of een drankje. Uiteraard is het mogelijk om op zo’n avond alleen te luisteren, maar meezingen mag ook! Zo kunnen aspirant-leden aan den lijve ondervinden wat wij bij Mannenklank Glanerbrug al langer weten: zingen maakt gelukkig!

We repeteren in Gebouw Wilhelmina aan de Kerkstraat 80 te Glanerbrug

Website: www.mannenklankglanerbrug.nl
Voor meer informatie email naar: info@mannenklankglanerbrug.nl

Reacties zijn gesloten.