De Troubadours

Mooi zingen, voor je eigen plezier, maar ook om de toehoorder ervan te laten genieten. Dat is wat het Vocaal Ensemble De Troubadours al jaren nastreeft. Met succes. Want in de loop der jaren werden tijdens diverse concerten heel wat prijzen in de wacht gesleept.

Opgericht in april 1933, goedgekeurd bij Koninklijk Besluit op 28 maart 1968, lid van de Enschedese Zangers Bond en het Koninklijk Nederlands Zangersverbond, vormen de Troubadours thans een ensemble van ongeveer 20 manlijke zangers. Het is weliswaar een klein koor, maar tussen het grote aantal mannenkoren zijn de Troubadours een bijzondere en verfrissende verschijning. Zij zoeken hun kracht niet in een massieve koorklank, maar stellen zich met veel raffinement , met een uitgebalanceerde klank en speelsheid van dictie in dienst van tekst en muziek. Het ensemble beschikt over een breed repertoire. Het heeft in het verleden nationale en internationale successen behaald, zoals Prix de Public in Montreux, finalist in Tours en winnaar van IKF Arnhem.

In 2003 werden de Troubadours onder leiding van Jan Heimink Liesert tijdens de finales van het Nationaal Koren Festival van het KNZV uitgeroepen tot het beste Mannenensemble van Nederland. Zie ook: www.detroubadours.nl en info@detroubadours.nl

5 juli 2017: Dirigentwissel bij Vocaal Ensemble de Troubadours

Woensdagavond 5 juli heeft Vocaal Ensemble ‘de Troubadours’ haar seizoen afsluiting gevierd met de ‘nieuwe’ en de  ‘oude’ dirigent. Na een zoektocht van enkele jaren zijn wij er in geslaagd de goede opvolger te vinden die samen met de Trobadours aan een mooie toekomst gaat werken voor het Enschede ensemble. Jan Heimink Liesert, rechts op de foto, is er van overtuigd het koor in zeer vakkundige handen over te dragen aan de nieuwe dirigent Jurriaan Poesse.  Jurriaan heeft inmiddels al een aantal maanden gerepeteerd met het koor en de koorleden zijn heel blij onder zijn leiding te mogen zingen. Daarnaast leidt hij het Leerorkest van Muziekvereniging K.S.W. Nijverdal en heeft hij in 2016, op verzoek van studenten en docenten van de ArtEZ AKI Academie voor Art en Design, het AKI-koor nieuw leven ingeblazen. In het voorjaar van 2017 zal Jurriaan als gastdirigent verbonden zijn aan Kamerkoor ‘Arte Vocale’ uit Hengelo. Er staat inmiddels een mooie uitdaging op het concert programma. Volgend voorjaar staat namelijk een Jubileumconcert gepland om het 85 jarig bestaan van het koor te vieren!

 

Reacties zijn gesloten.