Stedelijk Koor Enschede

Het Stedelijk Koor Enschede is in 1986 onder deze naam ontstaan uit het koor dat in 1968 o.l.v. Rinus Luttikhuis is begonnen als kerkkoor. Sindsdien heeft het Stedelijk Koor Enschede binnen en buiten de gemeente Enschede een zeer goede naam verworven als oratoriumkoor.
Sinds 1999 staat het koor onder de bezielende leiding van Armanda ten Brink en telt momenteel 75 leden. Het repertoire bestaat voornamelijk uit missen en oratoria, maar ook worden meer populaire werken uitgevoerd. Traditiegetrouw verzorgt het SKE een jaarlijks Kersconcert in het Muziekcentrum Enschede. Eens in de twee jaar staat een groot concert op het programma. Zo zijn in het verleden o.a. uitgevoerd het complete oratorium Die Schopfung van J. Haydn (1995) en onder leiding van Armanda o.a. de Petite Messe Solenelle van Rossini (2003), het Requiem van Mozart (2005 Jozefkerk en 2006 in het Muziekcentrum) en de Misa Criolla van Ariel Ramirez (2005). Voor ons jubileumjaar 2008 stond Die Schopfung nogmaals op het programma.
Het Stedelijk Koor Enschede heeft een website die bezocht kan worden op www.stedelijkkoorenschede.nl. De contactpersoon is de secretaris Mw. G. Dors. Ook via een e-mail kan men haar bereiken: gerriedors@home.nl.

Reacties zijn gesloten.