SHANTYKOOR “WRAKHOUT”

Het Shantykoor “Wrakhout” uit Enschede bestaat  uit een groep enthousiaste kerels die met passie en plezier, in koorverband liederen zingen die gerelateerd zijn aan het wel en wee van het vroegere zeemansleven en de zeevaart. Gemotiveerde mannen die van het zingen een tweede “onbetaald beroep” hebben gemaakt. Met aan dek een 50-tal ijverige,zingende “zeelieden” nemen we ons publiek mee terug in de tijd en de geschiedenis van het vaak harde en moeizame leven aan boord en de belevenissen aan de wal. Vreugde en verdriet bij thuiskomst en afscheid, de drank en de meisjes van lichte zeden, maar ook de moraal en de hechte kameraadschap.

Met een breed repertoire van Nederlandse, Duitse en Engelse(Ierse) liederen brengen we de wisselende gevoelens van die vaak geharde en soms ook gevoelige zeebonken tot uiting in enerverende optredens.

Onze dirigent zwaait de dirigeerstok over onze bassen en tenoren, met daarbij een zestal excellente muzikanten, resulterend in een performance waar we trots op zijn. Shantykoor Wrakhout maakt van elk optreden een meeslepende gebeurtenis met een hoge amusementswaarde. “Meezingers” van bekende en toepasselijke Nederlandse liederen maken het onderhoudende optreden compleet.

Het publiek waardeert onze prettige en soms hilarische  optredens met applaus, maar doet ook tranen vloeien bij wat meer melancholische klanken. We zijn inmiddels een veelgevraagd shantykoor dat zich in ons genre heeft ontwikkeld tot een muziekgezelschap van allure.

Elke donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur wordt er gerepeteerd in het Heelal ,Siriusstraat 5,  in Enschede.

De repetities staan onder leiding van Jan Gérard, dirigent.

Voor informatie en optredens kunt u contact opnemen met Jan Gérard tel: 053-4762659 of
met Bennie de Wals 053-4611513 (b.dewals@telfort.nl)

Reacties zijn gesloten.