Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Stedelijk Koor Enschede

Stedelijk Koor mét zandtovenaar

Het Stedelijk Koor Enschede viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. En hoe! Op zondag 18 november verzorgt het koor een spectaculaire uitvoering van Haydns meesterwerk Die Jahreszeiten. Tijdens het concert brengt zandtovenaar Gert van der Vijver de seizoenen met zand tot leven.

Die Jahreszeiten van Haydn is een meesterwerk uit de klassieke muziek. Het verklankt de vier seizoenen: zo huppelen in de lente lammetjes door de wei en hoor je bijen zoemen. ’s Zomers broeit er een onweersstorm. Een donderende fuga barst los; de zangers zoeken een veilig heenkomen voor de bliksemschichten. De herfst staat in het teken van jacht en wijnoogst, dat laatste valt goed te horen aan dronken koorleden. In de winter komt alles tot rust en zoemen de spinnewielen; bibberend ziet men uit naar de lente.

Terwijl deze prachtige taferelen klinken, beeldt zandtovernaar Gert van der Vijver ze uit met zand. Een niet te missen spektakel!

In deze uitvoering wordt het Stedelijk Koor Enschede bijgestaan door het Kammerchor Musikschule Niedergrafschaft Uelsen en het Oost-Nederlands Symfonie Orkest. Solisten zijn: Evelyn Ziegler (sopraan), Wolfgang Klose (tenor) en Peter Arink (bariton). De muzikale leiding is in handen van Armanda ten Brink.

Zondag 18 november, 14.00 uur. Muziekcentrum Enschede/Wilmersbergzaal

Kaartverkoop via: www.wilminktheater.nl. Kosten: €25,-

Met medewerking van: Sarah Bouwers (sopraan), Wolfgang Klose (tenor), Peter Arink (bariton), Kammerchor Musikschule Uelsen en het Oost-Nederlands Symfonieorkest. Muzikale leiding: Armanda ten Brink.

Gegevens

Datum:
18 november 2018
Tijd:
14:00
Entree:
€25,
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
Enschede,
+ Google Maps

Organisator

Stedelijk Koor Enschede
Website:
http://www.stedelijkkoorenschede.nl/